5 Essential Elements For gear auto lambat masuk

GEAR ialah sejenis komponen yang mempunyai gigi dan ruang gigi pada lilitan luarnya. Bentuk ini membolehkan komponen lain seperti roda dan rod yang mempunyai gigi yang berpadanan disambungkan pada gear untuk memindahkan tork putaran dengan lancar.

Naza sendiri x dapat nak settle kan sebab dorang dah tlalu byk kereta yg kena hndle dgn macam2 brand. kena la check out gi workshop yg pakar utk setelkan benda tu. pasal paddle clutch tu bleh kot ejas2 kat workshop. perhaps dorang akan tukar spring tension yg lebih kendur. papepn try out dulu tanye pomen workshop suh dorang tgk.

Dengan harga minyak semakin naik, carian dan usaha ke arah menjimatkan minyak seakan tidak pernah berakhir. Tetapi banyak perkara yang anda cuba lakukan untuk menjimatkan wang itu sebenarnya lebih cenderung mendatangkan keburukan dan masalah ke atas diri sendiri.

Memandu kereta automatik lebih senang berbanding kereta handbook. Anda mempunyai banyak masa utuk memerhatikan keadan jalan dan sebarang bahaya yang akan berlaku.

Cara penggunaan gear automatik dan guide kereta adalah berbeza.Ramai wanita lebih gemar memilih kereta yang memiliki gear automatik kerana lebih mudah dipandu dan dikawal berbanding gear secara guide. Namun ramai yang ambil mudah dengan cara penggunaan gear automatik ini.

Tapi ada sekali tuh budak Cina yang servis kereta I. I tengok dia amat Specialist. Selepas siap, pickupnya dah kembali, sampai lah sekarang! I rasa sebelum tuh diorang servis sambil lewa jer kot?

Satu soalan : Sy ade sebuah saga blm tahun 2010 handbook, dulu time beli tak tepikir nak pakai auto sebab leceh dengan minyak gear auto proton yang agak mahal tu, so beli guide tahan lasak. skrg dah malas nak bawak guide sebab kadang2 kaki dan cramp time jalan jauh.

dah lama tred ni... bab mintak motor tambah oil cure tu utk kereta lama yg block dah besar, oil therapy akan melikatkan lagi minyak enjin, betul engin jadi senyap kerana celah2 komponen yg haus diisi oleh minyak, yg guna turbo pun tak digalakkan tambah therapy boleh meyebabkan carbon banyak. Paling mula cuci throttle entire body dan tukar air filter

Next kita akan bercerita pula berkaitan clutch plate ye. Korang tunggu Abang dengan buat beberapa kajian. Tata titi tutu.

kalo stakat selekoh biase2 tu xyah tkan clutch, tapi kalo selekoh mcm ninety darjah ke, simpang ke tkan jela clutch tu,

Salam bos, kereta saya ada masalah untuk gear reverse. Pgi tdi nk masuk gear reverse x blh terasa kosong je.

Look at gear auto lambat masuk dekat servis centre masalah wiring then dtg minta check dkt kedai lain katanya masalah gear box. Bila baca dlm blog niii ragu2 pula mslh gearbox. Boleh tlg suggestions apa perlu sy buat.

Jadi nasihat saya kat pengguna kereta auto berhati-hatilah hantar kereta ke bengkel kereta untuk membaiki kerosakan. Pastikan pomen tu betul-betul mahir.

Tetapi perlu diingat, walaupun stator telah memainkan fungsinya, fluid strain yang dihasilkan semestinya memberi tekanan kepada keseluruhan komponen terutama ketika most stress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *